אליו קוניו ברולו ק'צינה נובה
משקל | 7.5 kg |
---|---|
ארץ ייצור | איטליה |
סוג המשקה | יין אדום יבש |
זני ענבים | נביולו |
אזור גידול | פיימונטה |
נפח | 750מ"ל |
על היין: נוצר כדי לתת לצרכנים אופציה להנאה מוקדמת יותר של ברולו – יינות שבדרך כלל צריכים 10 שנים לכל הפחות לפני שהם מוכנים לשתיה. פרחוני, ג׳וסי ורענן עם סיומת מינרלית וארומטית.
במשפט: מבוא למורכבות המופלאה של ברולו.
Sold out!
תיאור
אליו קוניו ELVIO COGNO
משפחת קוניו מייצרת יין כבר ארבעה דורות בפיימונטה. בשנת 1990, אליו קוניו עזב שותפות ארוכת שנים עם יצרן הברולו המפורסם מארקריני בלה מוה ורכש חווה היסטורית יפהפיה שנבנתה במאה ה-18 בגבעת ברולו ראברה. החווה מוקפת ב-110 דונם של כרמי נביולו שנטועים במדרונות, דבר קריטי להבשלה באזור המאוד קר של פיימונטה. לאחר ששחזר את האחוזה, הוא הקים את היקב וב-20 השנים העוקבות הקדיש את עצמו לייצור יין בשיטות אותן למד מאביו וסבו. לאחר מכן, אליו העביר את הלפיד לבתו נדיה ולבעלה ולטר פיסורה, שעבד עם קוניו ב-25 שנים שלפני כן. כיום ולטר הוא היינן הראשי, והאחראי על ייצור של כמאה אלף בקבוקים מ-11 יינות היקב. כל היינות הללו מגיעים מענבים אותם מגדלים בכרמי היקב, והתיאור האוטומטי שעולה בראש כשמדברים על יינות היקב הוא מדויק, אלגנטי וטהור. קוניו הוא אחד היצרנים הטובים ביותר בכל ברולו, והם מפורסמים במיוחד בארצות הברית. היקב זכה ל״יקב השנה״ של מגזין Wine & Spirits ארבע שנים ברציפות, וג׳נסיס רובינסון, אולי מבקרת היין הנודעת בעולם, נתנה לוינייה אלנה 2006 את התיאור ״איזון כמעט מושלם״, הכי הרבה שאפשר לבקש ממלכת האנדרסטייטמנט.
מידע נוסף
משקל | 7.5 kg |
---|---|
ארץ ייצור | איטליה |
סוג המשקה | יין אדום יבש |
זני ענבים | נביולו |
אזור גידול | פיימונטה |
נפח | 750מ"ל |