ב־17 במרץ מדי שנה חוגגים האירים את יומו של סנט פטריק, הקדוש המגן של אירלנד. על פי המסורת הוא שהיה אחראי לגירוש כל הנחשים מהאי האירי, ומכל מקום – היה ממבשרי הנצרות באירלנד.
אך חגיגות סנט פטריק'ס כבר מזמן זלגו אל מחוץ לאירלנד, תחילה למעוזי מהגרים אירים, דוגמת בוסטון וניו יורק, ואחר כך גם למקומות שבהם יש פאבים איריים. גם ברשתות הפאבים האיריים בישראל, טמפל בר, דבלין, מרפי'ס, מולי בלומ'ס וליאו בלומ'ס, אפשר בשנים האחרונות להצטרף לחגיגות סנט פטריק'ס כהלכתן.
לקראת יום חמישי הקרוב ערך "כלכליסט" טעימה של שמונה מותגי וויסקי אירי המשווקים בישראל.
הוויסקי האירי מזוקק שלוש פעמים (לעומת פעמיים בוויסקי הסקוטי), הוא לרוב מעושן פחות, מתקתק ונגיש יותר מהסקוטי, והוא גם ממוצב כמוצר עממי יותר ומתוחכם פחות.
ואכן, על המדפים תראו בעיקר וויסקי אירי מעורב (בלנדד), שכן וויסקי אירי סינגל מאלט (המיוצר כולו במזקקה אחת, ואך ורק מלתת שעורה) הוא תופעה נדירה למדי. לפניכם התוצאות של טעימת "כלכליסט". כל המחירים הם לבקבוקי 700 מ"ל.